SKF AUTO LEŽAJI

SKF je pionir svih velikih unapređenja tehnologije nosivosti točkova i glavčine od pronalaska automobila. Mi smo pouzdani inženjering partner i dobavljač komponenti za OE glavnim proizvođačima vozila i danas više od 90 miliona automobila širom sveta radi na ležajevima od strane SKF-a.

LEŽAJI TOČKA
Ležaji točka prve generacije

Podmazani i zabrtvljeni za cijeli radni vijek, ležaji točka 1. generacije skraćuju vrijeme montaže i eliminišu probleme izazvane nepravilnim postavljanjem brtve i zračnošću ležaja. Često je opremljen i brtvom na jednoj strani ležajne jedinice te sadrži integrirani magnetizirani ABS impulsni kotur.

Ležaji točka druge generacije

Kombinirajući dvoredne kuglične ležajne jedinice i integralnu prirubnicu za montažu, ležaj točka 2. generacije zamjenjuje funkciju zasebne ležajne jedinice. Zabrtvljene za cijeli radni vijek, sa indukcijski ojačanim stazama kotrljanja, ležaji točka 2. generacije koriste se za nepogonjene prednje i stražnje točkove.

Ležaji točka treće generacije

S dvije prirubnice, jedna za montažu na sklop točka i rotora kočnice, druga za montažu na ovjes, ležaji točka 3. generacije pružaju značajno pojednostavljenje u kutnom dizajnu.

Ležaj točka i kočioni komplet

SKF nudi unapred sastavljeni sistem, sa kotačem koji je ugrađen u kočioni disk / bubanj. Brza i jednostavna instalacija, čime se minimiziraju rizici instalacionih grešaka. Svi dijelovi su OE kvaliteta kako bi se osigurale performanse i pouzdanost.

SKF X-Tracker®

Ova patentirana jedinica glavčine donosi lakim kamionima lakoću upravljanja automobila, udobnost i sigurnost te povećava kapacitet ležaja i krutost glavčine za 50% u usporedbi s tradicionalnim jedinicama konusno valjkastih ležaja.

PRENOSNI LEŽAJI

Tačan položaj i tačan klirens nosača menjača ili mjenjača omogućuje precizno poravnanje i krutu podršku osovina menjača. Ova preciznost doprinosi niskom nivou buke, vibracija i gubitka energije tokom rada.

Karakteristike i prednosti

 • Kompleti sadrže jedinicu nosača lima koji je opremljen sa dva susedna kuglična ležajeva.
 • Jedinstveni OE dizajn: dostupan za VAG grupu na ručnim menjačima brzine 5/6.
 • Brza instalacija: pritiskati uređaj direktno u kućište menjača.
 • Ležaji su unapred postavljeni, podmazani, zaptivni: ne osiguravaju gubitak čišćenja ili kontaminacije tokom instalacije.
 • Robusni nosač metalne ploče: održava tačne položaje zupčanika i poboljšava mrežnu zupčanicu za smanjenu buku i trenje.
 • Geometrija kućišta nije pogođena toplotnim promenama: obezbeđuje čvrstoću i održava performanse ležaja.
DRUK LEŽAJI

Tehnologija ležaja kvačila se razvijala dramatično tokom godina, od jednostrukih kugličnih ležajeva do koncentričnog hidrauličkog pokreta i mokre ili suhe tehnologije dvostrukog kvačila za najsavremenija vozila na našim putevima.

Karakteristike i performanse

 • Samoupravni dizajn: omogućava glatku kontrolu kočenja / isključivanja kvačila.
 • Kompaktan, nisko-težinski i nisko-frikciono rešenje: smanjuje emisiju CO2 i ograničava gubitak snage.
 • Podmazano i zaptiveno za život: štiti kontaktni ležaj ležaja od čestica diskova kvačila i spoljašnjeg zagađenja.
 • Vrhunski gumeni dvostruki ili pojedinačni zaptivač: otporan je na radne temperature, čuva zagađivače i održava kvalitet maziva.
 • Čvrste čelične trke visoke čvrstoće hroma: održava visoku nosivost i krutost ležišta za glatku funkciju kvačila.
 • Ojačani plastični rukav sa MOS2 *: pruža čvrstoću i jednostavnu vodilicu na slajdu, smanjujući buku.
 • Robusna metalna zakrivljena zadnja ploča: podržava velika opterećenja za duži vijek trajanja.
 • Ležaji testirani prema specifikacijama OE: obezbeđuju optimalne performanse u ekstremnim temperaturama, visokim opterećenjima i velikim brzinama.